Grilla korv med finansministern
Thron Ullberg
Arbete pågår

Grilla korv med finansministern

  • 5 feb 2021
  • 2 min

Lyssna på artikeln

Sådana här plåtningar är alltid en utmaning, inte minst rent logistiskt. Det brukar vara mycket adrenalin i kroppen.

Och när man ska fota vid den här årstiden måste man också tajma in dagsljuset. Jag visste att det skulle bli tajt här. Jag hade 1,5 timme med finansministern.

Allt måste klaffa.

Vi ville fotografera Magdalena Andersson i skogen eftersom hon är en friluftsmänniska. Jag hade med grejer för korvgrillning och en lykta.

När de fick se lyktan blev de väldigt skeptiska och undrade varför hon skulle hålla den, vad jag ville säga med det. Men ibland kanske inte allting behöver betyda något, politiker och näringslivstoppar är ofta oroliga över hur saker ska framstå och hur bilden kan tolkas.

Veden hade jag på förhand dränkt in i tändvätska så att den skulle vara lätt att tända, men när vi stod där så gick det inte hur jag än försökte.

Då hojtar Magdalena Andersson till SÄPO-killarna:

”Hör ni grabbar, nu får ni komma hit och tända här. Ni har väl utbildning för att göra upp eld under dåliga förhållanden på fjället.”

Men de gick bet, de med.

Till slut fick jag fyr på det i alla fall och vi kunde grilla korv. Det gillade hon. ”Har vi tid med en korv till?” frågade hon sin pressekreterare när jag var klar och höll på att packa ihop.

Fler utvalda artiklar