Rättelse: Mr Fläta har inte spelat in en låt med Ane Brun
Calle Godani
Arbete pågår

Calle Godani

journalist

Rättelse: Mr Fläta har inte spelat in en låt med Ane Brun

  • 27 okt 2020
  • 2 min

Lyssna på artikeln

Ivar Asplund är bra på mycket – men inte på hammondorgel, som faktarutan gjorde gällande i handarbetsnumret av Vi. På grund av ett missöde fick artikeln fel faktaruta.

Ivar Asplund har gjort sig ett namn i handarbetskretsar för att han kan sticka flätor, något som är ganska klurigt och kräver en tredje sticka. I Vi:s handarbetsnummer finns en intervju med honom. Men faktarutan på sidan handlar om någon helt annan – någon som ”spelar hammond och ylar med Ane Brun och Jennie Abrahamson.”

– Oemotståndligt komiskt och de som känner mig har ju haft lika roligt som jag! säger Ivar Asplund.

– En av mina kompisar skrev så här till mig: ”Det var som att titta ner i en vulkan. Plötsligt kände jag dig inte alls.”

Matilda Strandler jobbar som AD och var den som redigerade sidan.

Vad var det som gick snett?

– Jag återanvände ett gammalt dokument. Då brukar jag alltid kryssa faktarutor men någonting gick fel. Helt plötsligt låg den infon där och jag utgick från att den var rätt. Jag läste och tänkte wow, den här snubben har många strängar på sin lyra, säger hon

Sidan korrlästes av ytterligare två andra utan att någon reagerade.

– Jag tar inte alls illa upp – tvärtom fick jag mig ett gott skratt när jag försökte föreställa mig själv spela hammondorgel. Jag spelar inga instrument. Det senaste var trumpet i kommunala musikskolan i mitten av åttiotalet. Skulle tro att jag det var misshandel snarare än musik, säger Ivar Asplund.

Faktarutan handlade egentligen om musikern Merit Hemmingson, som intervjuades i juni-numretFotnot: [Läs intervjun med Merit Hemmingson](https://vi.se/artikel/sNRm6xwK-aNkz4V1K-83001) eftersom hon hade gjort en fredslåt med Ane Brun och Jennie Abrahamson. Läs den intervjun här.

Fler utvalda artiklar