Tareq Taylor höll god min i isvindarna
Åsa Sjöström
Arbete pågår

Tareq Taylor höll god min i isvindarna

  • 23 apr 2021
  • 2 min

Lyssna på artikeln

Jag såg verkligen fram emot att fotografera Tareq Taylor. Hade en drömbild i huvudet att jag skulle få flera timmar på mig att fotografera Tareq och hans matkonst på stranden i Lomma. Och varför inte lite kitesurfing på det?

Men verkligheten kommer alltid ikapp en och i Tareqs superspäckade schema lyckades jag få en tidig måndagmorgon på stranden. Vi bestämde att vi skulle mötas kl 08.00 vid piren i Lomma. Det var en sån där riktigt ruggig skånsk vinterdag i början av april med hårda vindar, regnet hängde i luften och en kyla som tränger sig igenom vad man än har på sig. Eftersom vi fotade för omslaget till majnumret av Vi, ville vi inte att Tareq Taylor skulle se för påpälsad ut. Men han höll god min där i sin tröja trots isvindarna.

Det blev inte så lång tid på stranden. Istället fick vi försöka igen på eftermiddagen i Tareqs restaurang i Malmö, han hade en lucka vid 14 och en dryg halvtimme framåt innan nästa möte. Jag irrade runt som en iller med en blixt och försökte hitta olika vinklar och vrår i restaurangen, det blev en aningens stressad fotografering, men en rutinerad Tareq som ser lugn ut.

Tareq Taylor vid Öresund
Tareq Taylor vid Öresund

Fler utvalda artiklar